Despre Mandale

Mandala provine din sanscrita si inseamna „cerc” si este recunscuta in budism ca fiind modalitatea cea mai pura de exprimare prin arta .

Mandalele sunt folosite pentru a intra in starea de meditatie, pentru a imprejmui un spatiu sacru sau pentru a manifesta starea deplina care salasluieste in noi.

Aceasta forma de arta este combinata de obicei dintr-un cerc in care sunt integrate forme perfect geometrice, in centrul carora sta simbolul divin, nirvana la care ajungi prin meditatie.

Pentru a picta mandale, nu trebuie decat sa fii creativ si sa lasi lumina din tine sa ocupe spatiul de lucru. Este una din cele mai relaxante metode de a picta, de a-ti materializa creativitatea. Este o arta a rabdarii si a iubirii.

Tibetanii au ales sa faca mandalele din nisip, dand dovada de o si mai mare rabdare si creativitate. Mai jos aveti un filmulet cu niste calugari tibetani care lucreaza la o mandala.

De asemenea, vizitati si site-ul http://www.jyh.dk/indengl.htm pentru o descriere mai amanuntita a elementelor care compun mandala.

Va imbratisam cu iubire!

Scrie un comentariu

Din categoria articole

Lasă un comentariu