Despre Ego

Se zice că ego-ul are rolul de a asigura integritatea fizică, funcţionalitatea şi autonomia individului uman. El se dezvoltă de-a lungul vieții pe măsură ce ne dezvoltăm în urma întâmplărilor prin care trecem.

Ego-ul fiecăruia este modul prin care ne diferențiem și prin care punem bariere. Suntem convinși că fiecare țineți la ego-ul vostru, ca fiind un templu la care ați construit de-a lungul vieții și la care nu ați renunța pentru nimic, numai că acest ego pune acele bariere la care ne-am referit mai devreme și naște în noi o teamă inutilă de insucces.

Ego-ul, contrar denumirii, nu are de-a face cu ceea ce sunteți voi ca și esență spirituală, este pur o mască a societății pe care v-o puneți atunci când vă simțiți atacați. Ego-ul nu permite iubirii și recunoștinței să iasă la lumină pentru că el nu iubește și nu este recunoascător pentru nimic; vrea doar să triumfe, să fie pe locul I, să sfideze și să fie invidiat.

Osho spune în „Cartea despre Ego” că “Ego-ul omului este sursa tuturor problemelor sale, a tuturor razboaielor, conflictelor, geloziilor, temerilor si depresiilor. Convingerea ca ai dat gres, permanenta comparatie cu cei din jur, sunt extrem de greu de suportat, caci nimeni nu poate avea totul.

Va exista totdeauna cineva mai frumos decat tine, iar acest lucru te doare. Va exista intotdeauna cineva cu mai multi bani decat tine, iar acest lucru ti se pare insuportabil. Exista milioane de lucruri care va ranesc, dar ceea ce nu stiti voi este ca nu lucrurile in sine va ranesc, caci pe mine ma lasa complet rece. Ele va ranesc numai din cauza egoului vostru.

Egoul se teme tot timpul, fiind perfect constient ca nu este alceva decat un obiect artificial, creat de societate cu scopul de a va tine in mrejele ei, alergand dupa cai verzi pe pereti.”

Problema cu ego-ul e că deseori este identificat cu eul. Prin parcurgerea treptelor cunoașterii, am putea să renunțăm la el și să invățăm să dăruim și să ne acceptăm așa cum suntem, adică perfecți!

 

Vă îmbrățișăm cu iubire!

Reclame

Un comentariu

Din categoria articole, Carti

Un răspuns la „Despre Ego

  1. Ego-ul ar putea fi sinonim cu mandria in religia ortodoxa… cred. Inlocuind in ce a spus Osho… am putea redefini. Mandria este cauza tuturor rozboaielor, geloziilor, temerilor, depresiilor…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s